Γιάννης Μπρατάκος: Στα 10 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο οι συμβασιοποιήσεις δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Γιάννης Μπρατάκος: Στα 10 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μέχρι και τα 10 δισ. ευρώ υπολογίζονται στο πρώτο εξάμηνο φέτος οι συμβασιοποιήσεις δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, από το βήμα του κεντρικού γκαλά που διοργανώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 31ου Money Show.

  • Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να «τρέχει» με ρυθμό ταχύτερο έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και παρά την επιβράδυνση που θα σημειωθεί, σημείωσε ο κ. Μπρατάκος, Και πρόσθεσε: Το 2022, οι ταμειακές ροές από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανήλθαν στα 3 δισ. ευρώ και πέρυσι η ελληνική οικονομία έτρεξε με διπλάσιο ρυθμό έναντι του μέσου όρου των άλλων χωρών της ΕΕ. Στην Ελλάδα «είμαστε ένα βήμα» πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Όλοι μαζί κερδίζουμε τη μάχη της ανάπτυξης»

«Όλοι μαζί κερδίζουμε τη μάχη της ανάπτυξης, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη έκρηξη πληθωρισμού εδώ και 40 χρόνια, η Ελλάδα όμως άντεξε στις πολλαπλές κρίσεις και αποτελεί θετική έκπληξη για την Ευρώπη», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «η ανάπτυξη δεν είναι συγκυριακή, η ελληνική οικονομία γίνεται πιο εξωστρεφής και πιο ανταγωνιστική, είμαστε πρώτοι ανάμεσα σε 84 χώρες στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον economist. Κρατήσαμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία, στηρίζουμε στην πράξη το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών παραμένοντας προσηλωμένοι στη δημοσιονομική σταθερότητα, δε θέτουμε σε κίνδυνο την εικόνα αξιοπιστίας και σοβαρότητας της χώρας».

Η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρατάκος σημείωσε ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα γίνει κόμβος μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «υλοποιούμε πάνω από 30 έργα που αλλάζουν τις προοπτικές της περιοχής, από το τεχνολογικό πάρκο μέχρι την ανάπλαση της ΔΕΘ».

«Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Τους επόμενους μήνες θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο της σοβαρότητας και της συνέπειας ή θα επιστρέψουμε στο δρόμο του ρίσκου, της αβεβαιότητας και της απαξίωσης», σημείωσε και τόνισε «επιλέγουμε ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα, δεν συμβαδίζουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή