Γιατί ανησυχεί η Ιαπωνία από τη σπουδή των ΗΠΑ να τα βρουν με τη Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα να προηγηθεί της συνάντησης των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Ιάπωνας πρωθουργός κρίνει ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λάβει υπόψη του ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας.

Οι ανησυχίες της Ιαπωνίας

Ο Ιάπωνας πρωθουργός ζητά τη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για τις διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών, γιατί ανησυχεί για το ενδεχόμενο μίας πιο χαλαρής στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην “αναξιόπιστη Βόρεια Κορέα”.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Άμπε θα ζητήσει από τον πρόεδρο Τραμπ την πλήρη και απολύτως μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Κορέας. Λέγεται ότι δεν θα αναφερθεί μόνο στα πυρηνικά, αλλά και στα χημικά και στα βιολογικά όπλα, όπως και στο πρόγραμμα πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

“Θέλω λεπτομερή ενημέρωση”

Ο Άμπε ζητά  λεπτομερή ενημέρωση, θεωρώντας ότι η σπουδή των ΗΠΑ να τα βρεί με την Βόρειο Κορέα αφορά άμεσα και τη χώρα του. Μάλλον θα πιέσει τον Τραμπ να του εξηγήσει τις ακριβείς του προθέσεις ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος πού βρίσκεται η Ιαπωνία στο νέο γεοπολιτικό παζλ της περιοχής.

Με δύο λόγια

Η συνάντηση ΗΠΑ και Β. Κορέας αφορά την Ιαπωνία περισσότερο απ’ όσο ήταν η αρχική μας εντύπωση. Αξιωματούχοι της Ιαπωνίας θα συναντηθούν τόσο με τον Τραμπ όσο και με αξιωματούχους της Σιγκαπούρης, ώστε να λάβουν πλήρη ενημέρωση για να ξέρουν πού βαδίζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή