Γιατί ο Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε «γραφικό» τον πρωθυπουργό – Έθεσε “7 θανάσιμα αμαρτήματα” της κυβέρνησης

«Γραφικός ο κατά δήλωσή του “άθεος” κ. Τσίπρας, που χθες δήλωσε ότι μέσω της ιδεολογίας του είναι πολύ κοντά στο Χριστιανισμό. Μετά τα κεριά στους Επιτάφιους και τις Αναστάσεις, τώρα έχουν αρχίσει διάφοροι Συριζαίοι απανταχού της Ελλάδας, να σταυροκοπιούνται, μετά τη δήλωση του κ. Τσίπρα».

Με αυτή τη σκωπτική δήλωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που, κατά τη γνώμη του αποτελούν «καταστροφική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, μεταξύ άλλων, είπε: 

  1. Προεκλογικό επίδομα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μιλήσω για τα 7.500€, που κλέβει η σημερινή κυβέρνηση από τους χαμηλοσυνταξιούχους, λόγω της μείωσης, έως εξαφάνισης, του ΕΚΑΣ τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί τώρα να υποκαταστήσει αυτές τις 7.500€ με το προεκλογικό επίδομα ύψους 500€, που δίνει στους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 7.000€.
  2. Ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο: Δεν θα μιλήσω για τα 55 δις € επιπλέον ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
  3. ΔΕΗ: Δεν θα μιλήσω για τα 900.000.000€, που έχει επισωρεύσει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη εταιρεία των Βαλκανίων, ούτε για τη μείωση της Χρηματιστηριακής της Αξίας από 2,5 δις € το 2014 σε μόλις 300 εκατ. € σήμερα.
  4. Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης: Δεν θα μιλήσω για τις τραγικές εξελίξεις και αδιανόητους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική χώρα.
  5. Έρευνες Υδρογονανθράκων: Δεν θα μιλήσω για τη ανυπαρξία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για τις έρευνες Υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, που θα αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά το νησί.
  6. Καταστροφή στο Μάτι: Δέκα μήνες μετά την καταστροφή στο Μάτι, με τους 102 καμένους συνανθρώπους μας, συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν όλοι, δηλ. όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο η δημοσιοποίηση ενός νομοσχέδιου περί μελλοντικής πιθανής τροποποίησης του οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που προφανώς δεν πρόκειται να προλάβει ούτε το φετινό καλοκαίρι, ούτε τη σημερινή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  7. Σκάνδαλο 600.000.000€ Αεροδρομίου Σπάτων: Θυμίζω ότι τη σύμβαση για το Αεροδρόμιο των Σπάτων, την έφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εμείς την καταψηφίσαμε γιατί πρόκειται για σύμβαση σκάνδαλο και τώρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τροποποίηση της σύμβασης στα ανταποδοτικά τέλη. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο του Αεροδρομίου των Σπάτων, γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση για τα 600.000.000€ που είχε σκοπό να χαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ιδιώτες μετόχους του Αεροδρομίου, κι ευτυχώς τον σταμάτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κ. Σπίρτζης ήταν ένας εκ των 5 υπουργών της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που υπέγραψε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο 480.000.000€ και στη συνέχεια ήρθε η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είπε ότι κατ’ ελάχιστον όφειλε να εισπράξει 1.100.000.000€ και ασμένως και ο ιδιώτης μέτοχος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχτήκατε την κατά 600.000.000€ παραπάνω αξία της σύμβασης παραχώρησης των 20 ετών.

.

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή