Γιατί ο Γουόρεν Μπάφετ εγκαταλείπει την Goldman Sachs, την JPMorgan και τις αεροπορικές

Ο Γουόρεν Μπάφετ, μετά τις αεροπορικές εταιρίες, πουλάει τώρα τις μετοχές του και στον τραπεζικό κλάδο. Βασική αιτία μεγάλες απώλειες που κατέγραψε από την ξαφνική κρίση του κοροναϊού. Αλλά και η επιθυμία του να κρατήσει ρευστότητα για τοποθετήσεις σε μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτή την εποχή σε υποτιμημένες μετοχές.

Η επενδυτική εταιρία του Berkshire Hathaway πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της Goldman Sachs που διέθετε επί μακρό χρονικό διάστημα, ύστερα από τις απώλειες ύψους σχεδόν 33% που κατέγραψε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στο πρώτο τρίμηνο του έτους,

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Berkshire Hathaway το πρώτο τρίμηνο του 2020 περιέκοψε και τις θέσεις της στη JPMorgan κατά 3%. Η Berkshire Hathaway διαχρονικά έχει υπάρξει μεγάλος επενδυτής στον τραπεζικό τομέα και υπό κανονικές συνθήκες προσπαθούσε να διατηρήσει τα μερίδια της σε αυτές κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με το B;oomgerg

  • Η συμμετοχή της Berkshire Hathaway στη Goldman Sachs μειώθηκε κατά 84% σε 1.92 εκατομμύρια μετοχές, με το ύψος της επένδυσης να αποτιμάται πλέον γύρω στα 330 εκατ. δολάρια.
  • Η εταιρεία του Μπάφετ άφησε τις θέσεις της στην Travelers Cos και την Phillips 66, μια εταιρεία συμμετοχών με δραστηριότητες στην ενέργεια και τους αγωγούς, η οποία είχε αποτιμηθεί για περισσότερα από 25 εκατ. δολάρια στα τέλη του προηγούμενου έτους.
  • Η Berkshire το πρώτο τρίμηνο έκοψε οριακά και τις επενδύσεις στην Amazon κατά 0,7%. Η απόκτηση θέσης στην Amazon ήταν ένα νέο στοίχημα του Μπάφετ, το οποίο το αποκάλυψε το 2019 πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire. Από την πλευρά της η Amazon προειδοποίησε για αύξηση των λειτουργικών της εξόδων λόγω της πανδημίας, η οποία πιθανώς να έχει αντίκτυπο στην κερδοφορία της.
  • Όπως έγινε γνωστό, η Berkshire αύξησε τη θέση της σε μια μόνο τράπεζα, την PNC Financial Services Group Inc. Τα τελευταία χρόνια η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είχε προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της μετοχές πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της PNC.
  • Νωρίτερα μέσα στον Μάιο ο Μπάφετ είχε ανακοινώσει ότι η Berkshire είχε εγκαταλείψει όλες τις θέσεις τις στις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ.