Γιατί ο Τραμπ προέβη σε μήνυση κατά των Deutsche Bank και Capital One

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τρία από τα παιδιά του και ο Οργανισμός Τrump άσκησαν αγωγή εναντίον της Deutsche Bank και της Capital One, σε προσπάθεια να τις εμποδίσoυν από το να παραδώσουν οικονομικά αρχεία που έχουν ζητήσει οι Δημοκρατικοί.

O Aμερικανός πρόεδρος υπέβαλε τη μήνυση αργά χθες το βράδυ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, προκειμένου οι τράπεζες να μην δώσουν στο Κογκρέσο αρχεία ετών που αφορούν στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Όπως μεταδίδει το CNBC, η γερμανική τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι τον περασμένο Ιανουάριο δέχθηκε έρευνες από επιτροπές που ελέγχονται από Δημοκρατικούς σχετικά με τους δεσμούς της με τον Τραμπ.

Η πλευρά του Αμερικανού προέδρου προέβαλε το επιχείρημα ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι είναι επικεφαλής των επιτροπών πληροφοριών και των οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχουν στόχο να «παρενοχλήσουν» τον κ. Τραμπ και να «ψαρέψουν για υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να του προκαλέσει πολιτική βλάβη» και ζητούν να κηρυχθούν άκυρες οι κλητεύσεις τους.

Επιπλέον, η καταγγελία ζητά τη μόνιμη απαγόρευση προς την Deutsche Bank και Capital One να αποκαλύψουν ή να παραδώσουν τις ζητούμενες πληροφορίες. Από την πλευρά της, η Deutsche Bank δήλωσε ότι δάνεισε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Trump πριν γίνει πρόεδρος, παρά τα πολλά «καμπανάκια» στις επιχειρήσεις του, ανέφεραν οι New York Times τον Μάρτιο.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε στο NBC News ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή κατάλληλων πληροφοριών σε όλες τις εγκεκριμένες έρευνες και θα συμμορφωθούμε με μια δικαστική απόφαση σχετικά με τις έρευνες αυτές».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή