Γιατί παραιτήθηκε η Όλγα Τρέμη – Το σαράκι της ΕΡΤ : Δεν αντέχει τον πλουραλισμό ούτε τώρα…

Παραιτήθηκε η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ. Και όσοι αμφισβητούσαν ότι μπορεί να επιβιώσει μια ελεύθερη – μη καθοδηγούμενη – πολιτική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση, δυστυχώς δικαιώνονται.

Η εκπομπή “10” με την Όλγα Τρέμη και πλειάδα συνεργατών επιχείρησε να κολυμπήσει σε δύσκολες θάλασσες, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενοχλώντας πολλές φορές αρκετούς που ένοιωσαν ανασφαλείς από την κριτική της δημοσιογραφική αντίληψη στα τρέχοντα γεγονότα.

Πολλές φορές η δημοσιογράφος ήρθε σε σκληρή δημοσιογραφική αντιπαράθεση με στελέχη της κυβέρνησης, ενώ έδωσε βήμα και άνετο χρόνο σε στελέχη της αντιπολίτευσης να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους στη δημόσια τηλεόραση.

Μέχρι που άρχισαν ορισμένα καθοδηγούμενα δημοσιεύματα για “σταλινικές αντιλήψεις” της Κυρίας Τρέμη στη διεύθυνση της εκπομπής της. Ή κάποια άλλα που απορούσαν για την θεαματικότητα της εκπομπής που κινείτο στούς όρους θεαματικότητας της δημόσιας τηλεόρασης δίνοντας ωστόσο κύρος και άλλοθι πλουραλισμού στο ταλαιπωρημένο κανάλι.

Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν άντεξε στην πρώτη (περιθωριακή, μάλιστα) πίεση. Υπέπεσε στο λάθος όσων δεν έχουν σαφή αντίληψη του ρόλου τους και της ευθύνης τους στη νέα εποχή αλλαγών στη δημόσια διοίκηση.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η Όλγα Τρέμη πήρε μία εβδομάδα “άδεια”, δίνοντας στη διοίκηση το χρόνο να το σκεφτεί. Και μετά από αυτό παραιτήθηκε για ‘”προσωπικούς λόγους” – δηλαδή για λόγους επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Την παραίτηση της Κυρίας Τρέμη ακολούθησε η παραίτηση του δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη, προφανώς για τους ίδιους σοβαρούς λόγους.

Και η ΕΡΤ μένει με το ερώτημα ποιός άλλος ανεξάρτητος επώνυμος επαγγελματίας δημοσιογράφος θα αναλλάβει πολιτική εκπομπή – ακόμα (δυστυχώς) και στην εποχή Μητσοτάκη…

Καμία δημοσίευση για προβολή