Γιατί στεναχωρήθηκε ο Μπουτάρης που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από τις εκλογές

Στους 19 υποψήφιους για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την εκλογική διαδικασία, αλλά και στην επόμενη μέρα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης.

“Με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μην μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο” είπε ο κ. Μπουτάρης. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως, εν όψει των εκλογών, “οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες”, προσθέτοντας πως η δουλειά της διοίκησης του δήμου δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

“Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν, πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί” σημείωσε.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, ο κ .Μπουτάρης είπε: “Εγώ στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στενοχωριέμαι, γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε”.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]