Γιορτές σε «bubble» ασφαλείας συστήνει ο Π.Ο.Υ. – Ξεχάστε τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις

Την εκτίμηση ότι «η καλύτερη επιλογή» για τις γιορτές την εποχή της πανδημίας είναι μια μικρή συντροφιά, χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όχι στις οικογενειακές συγκεντρώσεις

«Είναι απίστευτα δύσκολο επειδή, ιδίως στην περίοδο των γιορτών, θέλουμε πραγματικά να είμαστε με την οικογένειά μας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, αρμόδια για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Αμερικανίδα ειδικός, αναφερόταν όχι μόνο στα Χριστούγεννα αλλά και στη γιορτή των Ευχαριστιών, αυτήν την Πέμπτη, που κατά παράδοση γιορτάζεται οικογενειακά στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19 παγκοσμίως μέχρι σήμερα και μετρά σχεδόν 260.000 νεκρούς.

Γιορτές μετά το τέλος της κρίσης

«Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί φέτος, μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να γιορτάσετε όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, αποκαλύπτοντας ότι και η δική της οικογένεια θα περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακή συγκέντρωση.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, σημείωσε ότι οι μολύνσεις αυξήθηκαν στον Καναδά μετά την τοπική γιορτή των Ευχαριστιών, στις 12 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Βερολίνο: Προβληματική η συμπεριφορά της Τουρκίας – Θα τεθεί στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε όταν κάποιος στο σπίτι σας έχει διαγνωστεί με Covid-19;

Καμία δημοσίευση για προβολή