Γρηγορότερα θα αναγνωρίζονται τα πτυχία ξένων πανεπιστημίων

Στην απλοποίηση της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών ξένων πανεπιστημίων προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Ο ΔΟΑΤΑΠ έχει διαπιστώσει μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση των προπτυχιακών τίτλων σπουδών αλλοδαπών από χώρες εκτός Ε.Ε., οι οποίοι επιθυμούσαν να φοιτήσουν σε αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών ΑΕΙ.

Αυτό ενέχει τον κίνδυνο λόγω της καθυστέρησης να χάσουν τις προθεσμίες φοίτησης, ενώ κάποιοι μέχρι να πάρουν την αναγνώριση είχαν επιλέξει ΑΕΙ άλλης χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί σε τίτλους Κινέζων και Ινδών φοιτητών, καθώς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει σημαντικές διαφορές με τα συστήματα των χωρών αυτών.

Για αυτό το λόγο η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει ζητήσει την επίλυση του προβλήματος με στόχο τη διευκόλυνση των Ιδρυμάτων να προσελκύσουν ξένους φοιτητές για τα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και για τα αγγλόφωνα προπτυχιακά που σχεδιάζουν. Το αίτημα θεωρείται εύλογο, και το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενέργειες για την ικανοποίησή του.

Η Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης απηύθυναν επιστολές προς τους τομεάρχες Παιδείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, «προκειμένου να ξεκινήσουν έναν ουσιαστικό, διαρκή και εποικοδομητικό διάλογο για την Παιδεία, ειδικότερα ενόψει της κατάρτισης του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης».

«Προφανώς και θα προσέλθουμε στον διάλογο, αρκεί να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό του και να μην αποτελέσει άλλοθι ή δικαιολογία για την αδρανοποίηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και την παράκαμψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, τη σύγκληση της οποίας ζητούμε εκ νέου» απάντησε ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή