H Πατησίων αλλάζει όψη με ξενοδοχεία εκατομμυρίων – Ποιοι ξένοι επενδυτές αναλαμβάνουν δράση

Το τελευταίο διάστημα η οδός Πατησίων “αναγεννάτε” κατά κύριο λόγο από την Πλατεία Ομονοίας έως και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ). Τέσσερις νέες επενδύσεις ακινήτων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ενώ την ίδια σε εξέλιξη βρίσκεται και πέμπτη σημαντική επένδυση.

Στο επίκεντρο των επενδύσεων είναι ο τομέας της φιλοξενίας καθώς και η ζήτηση από το ίδιο το πανεπιστήμιο και τα επιμέρους τμήματά τους, που έχουν ενισχύσει την ζήτηση στην περιοχή.

Ειδικότερα, αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται δύο νέα ξενοδοχεία στην περιοχή. Το ένα αποτελεί τη νέα επένδυση του ισραηλινού ομίλου Fattal και βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 7, ακριβώς απέναντι από το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το ένα ξενοδοχείο θα φέρει την επωνυμία Leonardo Boutique Athens, θα είναι δυναμικότητας 84 δωματίων και προβλέπεται να ανοίξει τις πόρτες του εντός του 2021. Υπενθυμίζεται ότι η Fattal έχει επίσης αναλάβει, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης και παραχώρησης εκμετάλλευσης, την αξιοποίηση του πρώην Esperia Palace, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Το πρώην Θέατρο Αθήναιον μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο 

Στον άξονα της Πατησίων, εκτός από το νέο ξενοδοχείο της Fattal αυτήν την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και για την κατασκευή ενός ακόμα ξενοδοχειακού ακινήτου. Το πρώην Θέατρο Αθήναιον, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη 2 και το οποίο έχει πλέον κατεδαφιστεί. Στη θέση του ανεγείρεται το νέο ξενοδοχείο του γαλλικού ομίλου Accor στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί στην αλυσίδα IBIS Styles.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανέγερση του ξενοδοχείου εκ του μηδενός και όχι για ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου, όπως σε πολλές περιπτώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επαναλειτούργησαν ως ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο IBIS θα είναι δυναμικότητας άνω των 370 κλινών.

Το οικόπεδο των δύο στρεμμάτων ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών, με την σχετική σύμβαση να προβλέπει την μίσθωσή του από τον γαλλικό όμιλο για τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για την πλέον σημαντική σύμβαση της εν λόγω σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο του νέου ξενοδοχείου κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακό, καθώς βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ομόνοιας και το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, ενώ προσφέρει κι εξαιρετικές προσβάσεις στους ενδιαφερόμενους, τόσο μέσω οδικών μέσων, όσο και από τον ΗΣΑΠ, καθώς ο σταθμός της Πλ. Βικτωρίας βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Οι κινήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΟΤΕ
Πέραν όμως των ξενοδοχείων, ζήτηση καταγράφεται και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει ήδη επενδύσει σε ακίνητα της ευρύτερης περιοχής. Αυτήν την περίοδο έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά (από το Πανεπιστήμιο) ενός νέου κτιρίου πέριξ της οδού Πατησίων, κατάλληλο για χρήση εκπαιδευτηρίου.

Το κτίριο θα πρέπει να είναι επιφάνειας από 4.000 έως 8.000 τ.μ. και να βρίσκεται σε απόσταση έως 500 μέτρα από το κεντρικό κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων 76. Πάντως, το Πανεπιστήμιο ζητά είτε έτοιμο κτίριο, είτε ακόμα και οικόπεδο, αρκεί σε αυτό να μπορούν να ανεγερθούν οι ζητούμενες επιφάνειες. Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων αναμένεται να κατατεθούν εντός του τρέχοντος μήνα.

Αντίστοιχα, εργασίες εκτελούνται αυτήν την εποχή και στο κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Πατησίων, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της ΑΣΟΕΕ και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο ύψος της Πλ. Βικτωρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ακίνητο αναμένεται να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών του ομίλου.

Η Sitel στην Γ’ Σεπτεμβρίου
Κινητικότητα καταγράφεται και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως για παράδειγμα στην Πλατεία Βικτωρίας, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, την πρώτη παράλληλη από την Πατησίων. Εκεί, στο ακίνητο Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, στη συμβολή με την Ιουλιανού, αναμένεται να εγκατασταθεί ο αμερικανός όμιλος Sitel, ο οποίος ειδικεύεται στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών.

Η εταιρεία έχει συμφωνήσει για την μίσθωση 6.500 τ.μ. στο κτίριο των 15.000 τ.μ., όπου στεγάζεται επίσης και το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Οι εργασίες αναμόρφωσης του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Καμία δημοσίευση για προβολή