Θοδωρής Καλούδης

Η αντιπολίτευση της καταστροφής και η πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές όχι γιατί ελπίζει αλλά γιατί φοβάται

Του Θοδωρή Καλούδη 

Σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών. Ήταν ακόμα μια πιρουέτα για λόγους που αφορούν όχι τόσο την ελπίδα του να κυβερνήσει και πάλι όσο γιατί φοβάται μην χάσει τη θέση του δεύτερου κόμματος και ενδεχομένως το ρόλο του στο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί γνωρίζει προφανώς ο κ. Τσίπρας ότι:

  • Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ό,τι την άφησε. Επιστρέφει στην κανονικότητα, μεταρρυθμίζεται και εκσυγχρονίζεται.
  • Η οικονομία εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις ανάκαμψης, εν μέσω παρατεταμένης πανδημίας
  • Η ανεργία κάμπτεται.
  • Οι προοπτικές της χώρας είναι αισιόδοξες, πολύ περισσότερο αφού επανάκτησε την αξιοπιστία της διεθνώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην ομαλή και φτηνή χρηματοδοτική υποστήριξή της.
  • Η Ελλάδα έχει αναπτύξει σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες και έχει συνάψει αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία που επιτρέπουν όχι μόνο την σταδιακή αμυντική θωράκισή της, αλλά να έχει και κρίσιμους γεωπολιτικούς ρόλους στην περιοχή.

Όπως γνωρίζει επίσης ο κ. Τσίπρας ότι οι επιδόσεις αυτές επιτρέπουν στην κυβέρνηση – παρά τη φθορά της συγκυρίας – να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας των πολιτών και μάλιστα σε ορισμένα ζητήματα την αποδοχή των πολιτικών της από μεγάλες πλειοψηφίες που διαπερνούν τα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης  παραμένει καθοριστικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων. Ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δείχνει να υφίσταται μία πρωτοφανή καθίζηση για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μίζερη καταστροφολογία και η διχαστική πολιτική.

Συνεπώς προς τι η απαίτηση Τσίπρα να … παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και να προκηρύξει εκλογές; Ελπίζει να επανέλθει στου Μαξίμου; Δεν βλέπει τις δυσάρεστες γι’ αυτόν μετρήσεις της Κοινής Γνώμης που του δίνουν τα στελέχη του; Δεν βλέπει την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα του ως αξιωματική αντιπολίτευση; Θα το εμπιστευτούν τάχα και πάλι οι Έλληνες ως κυβέρνηση;

Φυσικά και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Απλώς με το πυροτέχνημα των εκλογών – και ταυτιζόμενος με τους (γραφικούς αλλά και επικίνδυνους) «θεματοφύλακες του Συντάγματος» – ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πάρει την πρωτοβουλία των εντυπώσεων στον χώρο της αντιπολίτευσης, φοβούμενος τα χειρότερα από την αφύπνιση του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή