Η Απίστευτη διεκδίκηση της Βασιλικής Θάνου από το Μισθοδικείο

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν νομικός σύμβουλος του Μαξίμου, κα Βασιλική Θάνου, αιτήθηκε από το Μισθοδικείο την φοροαπαλλαγή της κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματος της για την οικονομική χρήση 2011 – 2012.

Η αίτηση της κας Θάνου βασίζεται στην απόφαση του Μισθοδικείου του 2013 που έχει κρίνει ότι την συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί  λειτουργοί.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ισότητα των τριών εξουσιών και ομοίως και των αποδοχών τους. Ωστόσο, αυτή η φοροαπαλλαγή καταργήθηκε τόσο για τους βουλευτές όσο και τους δικαστές λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας της χώρας.

Το Μισθοδικείο επισημαίνει ότι το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως την αρχή της διακρίσεως των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), τις οποίες θεωρεί ισοδύναμες και ισότιμες και επαναλαμβάνει ότι οι αποδοχές των τριών αυτών εξουσιών, πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος και να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση, ανεξάρτητα εάν αυτή είναι ιδιαίτερη.

Το Μισθοδικείο, μετά την συζήτηση επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται, λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό, να είναι θετική για την Βασιλική Θάνου.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ