Η απίστευτη δήλωση Βούτση για τα χημικά στα γυναικόπαιδα: “Ήταν πρόβα βίαιης εισβολής στη Βουλή”

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και χαρακτήρισε τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια ως γενική πρόβα εισβολής στο κοινοβούλιο.

«Πέρυσι ήταν μια δοκιμή η προσπάθεια εισβολής στη Βουλή, χθες ήταν γενική δοκιμή, αντιληφθείτε το σημειώσετε το, ενημερώστε τον λαό και την κοινή γνώμη ενόψει του παρόντος και του μέλλοντος αυτά είναι φαινόμενα πρωτοφανή τα οποία θα πρέπει να εντοπίζονται και να κολάζονται όταν γίνονται πέραν της πολιτικής αντιπαράθεσης που πάντα δημιουργείται διότι αντιλαμβάνεστε,  το ένα ήταν δοκιμή αυτό χθες ήταν γενική δοκιμή.  Πριν γίνει καμιά κατάσταση που δεν θα μπορούμε να την προλάβουμε εννοώ να μπουν άνθρωποι μέσα στη Βουλή και να γίνουν διάφορα καλό είναι να τα ξέρουμε όλα, αυτά τουλάχιστον να τα ξέρουμε και να ομονοούν επ’αυτού»

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι πέρυσι στο συλλαλητήριο που είχε γίνει για το Μακεδονικό  δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επεισοδίων ή προσπάθεια εισόδου στην Βουλή. Όμως πρόσθεσε
«Στο παρελθόν και στο πιο πρόσφατο και λίγο στο απώτερο υπήρχαν προσπάθειες εισόδου  ατόμων στη Βουλή.
Αυτό που έγινε χθες ήταν  μία συστηματική προσπάθεια από  από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή.  Αυτή η προσπάθεια έγινε επί δίωρο και  θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τι  υλικά έχουμε μαζευθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των αντρών των ματ.
Έγιναν σε πέντε σημεία στη Βουλή, κάποιες στιγμές σε αυτό το δίωρο ήταν ταυτοχρόνως σε αυτά τα σημεία. Υπήρξαν συγκρούσεις και σαφείς  προσπάθειες εισόδου στην Βουλή διά της βίας οι οποίες απετράπησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας»

Ο πρόεδρος της Βουλής αν και ρωτήθηκε δεν θέλησε να πάρει θέση για τα χημικά και τα δακρυγόνα που ρίχτηκαν χθες στο Σύνταγμα.

Περισσότερα σε λέξεις

«Δεν θέλω να πάρω θέση για την επιχειρησιακή συζήτηση που γίνεται, ούτε είναι ο ρόλος μου αυτός. Δεν είναι  ο ρόλος μου  να πάρω θέση για ζητήματα που αφορούν χημικά, δακρυγόνα και λοιπά, αυτά είναι θέματα  της αστυνομίας, του υπουργείου των διοργανωτών και λοιπά. Δεν παίρνω καμία θέση ούτε είναι ο ρόλος μου ούτε θα ήθελα να έχω άποψη σε αυτό.»

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι τα επεισόδια αυτά δεν έχουν σχέση με τους βασικούς οργανωτές του συλλαλητηρίου πρόσθεσε όμως ότι έγιναν από ακροδεξιές ομάδες που ήταν εντός του συλλαλητηρίου

«Τα επεισόδια και οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν κατά την άποψή του ήταν ακροδεξιοί Χρυσαυγίτες ή μέλη των αντιεξουσιαστών που έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια ανέφερε.

«Τα  βίντεο και οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ σαφή ότι ήταν μέρος, ένα μικρό μέρος του συλλαλητηρίου. Δεν θέλω να αναφερθώ σε πολιτικές οργανώσεις η σε  κόμματα αυτά είναι θέματα της αστυνομίας και του υλικού που θα μαζευτεί.
Πάντως  λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση και δημιουργήθηκε επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει.
Ήταν μία πρωτοφανής προσπάθεια δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εισβολής στη Βουλή με βία και με χρησιμοποίηση βίαιων μέσων.
Ήταν οργανωμένη η όλη επιχείρηση αυτή είναι η εντύπωση μου.»

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή