Η Aramco εκπέμπει S.O.S «Στερεύουν» τα αποθέματα πετρελαίου. Δραματική προειδοποίηση ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί το επόμενο έτος

ARAMCO s.o.s

Ο ενεργειακός κολοσσός Saudi Aramco εκπέμπει S.O.S γιατί όπως προειδοποιεί, “στερεύουν” τα αποθέματα πετρελαίου. Απευθύνει, δε, έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή του μαύρου χρυσού.

Τεράστια ανησυχία 

Υπάρχει «τεράστια ανησυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ σε συνέντευξή του στο Ριάντ, και πρόσθεσε «η πλεονάζουσα χωρητικότητα συρρικνώνεται».

Οι προειδοποιήσεις του Νάσερ έρχονται την ώρα που οι τιμές του αργού έχουν εκτοξευθεί κατά 70%, πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλά 7ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι χώρες με υψηλή κατανάλωση, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία έχουν ήδη ζητήσει από τους παραγωγούς να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.

Ο CEO της Aramco εκτιμά επίσης, ότι το έλλειμμα που παρατηρείται στην προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022 εάν η πανδημία του κοροναϊού υποχωρήσει και περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν ξανά να μετακινούνται αεροπορικώς.

Θα εξαντληθούν τα αποθέματα, αν…

«Εάν υπάρξει ανάκαμψη των αερομεταφορών το επόμενο έτος, αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα εξαντληθεί», ανέφερε. «Τώρα είμαστε κοντά σε μια κατάσταση όπου υπάρχει περιορισμένη προσφορά, και το πλεόνασμα μειώνεται γρήγορα».

Στελέχη της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου επέκριναν τις κυβερνήσεις και τους ακτιβιστές για το κλίμα που ζητούν από τις εταιρείες να σταματήσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα, λέγοντας ότι αυτό θα προκαλέσει ελλείψεις στην ενέργεια την επόμενη δεκαετία.

Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της στα 13 εκατομμύρια βαρέλια από 12 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Αναμένει να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2027.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή