Η αυθεντική συνταγή της ιταλικής καρμπονάρας

Καρμπονάρα (carbonara), όπως μου την έμαθαν, η σπιτονοικοκυρά μου, (padrona di casa ) στην Ρώμη, η Τίνα (Tina) και η φίλη της η Πίνα (Pina), καλή τους ώρα, όταν ήμουν φοιτητής.

Η καρμπονάρα είναι παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα…, και χαρακτηρίζεται ως η κλασσική και χαρακτηριστική μακαρονάδα της αιώνιας πόλης (della cita eterna), της Ρώμης (di Roma)…!!!

Το όνομα «καρμπονάρα», το πήρε από τους ανθρακωρύχους (carbonari) στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά της Ρώμης, στα Απέννινα Όρη. Οι ανθρακωρύχοι μαγείρευαν την εν λόγω μακαρονάδα σε φωτιά από κάρβουνα (carbone) και χρησιμοποιούσαν πέννες, αντί για σπαγγέτι, καθώς οι πέννες δένουν καλύτερα με τα μικρά κυβάκια της παντσέτας ή του μπέικον, με τα αυγά και το τριμμένο τυρί.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΜΥΣΤΙΚΑ της συνταγής : Στην αυθεντική καρμπονάρα δεν βάζουμε ποτέ, – ΠΟΤΕ επαναλαμβάνω – , βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Η καρμπονάρα είναι, εξ ορισμού, πικάντικη σάλτσα…, και στο πικάντικο δεν πάει ποτέ βούτυρο ή κρέμα γάλακτος…, γιατί κόβει το πικάντικο…!!! Υπάρχει κι ένα τρίτο ΜΥΣΤΙΚΟ…, που θα το πούμε στο τέλος…, στην εκτέλεση…!!!

Διαβάστε τη συνταγή του Γιάννη Παργινού ΕΔΩ : https://tastyday.gr/i-afthentiki-syntagi-tis-italikis-karmponaras/

Καμία δημοσίευση για προβολή