Η BofA αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους και τα κέρδη των συστημικών τραπεζών

Αξιοπρεπή χαρακτηρίζει ο οίκος τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το γ’ τρίμηνο 2019 η BofA Merrill Lynch.

Ωστόσο, οι αναλυτές δηλώνουν επιφυλακτικοί όσον αφορά τις αποτιμήσεις και στους μακροπρόθεσμους κινδύνους με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος.

Παράλληλα σημειώνουν ότι το υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον και το ρυθμιστικό υπόβαθρο θα ανοίξουν τον δρόμο για περαιτέρω μείωση των NPEs το 2020.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους και τα κέρδη ανά μετοχή για όλες τις τράπεζες, ενώ διατηρεί τη σύσταση Buy για τη Eurobank, τη σύσταση Neutral για την Alpha Bank και τις συστάσεις underperform για Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. H τιμή στόχος για την Alpha Bank αυξάνεται στα 2,10 από 2,04 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 3,16 από 3,04 ευρώ και για την Πειραιώς στα 3,08 από 3,04 ευρώ. Η τιμή στόχος για τη Eurobank μειώνεται σε 1,09 από 1,12 ευρώ.

Οι αναλυτές διατηρούν τις προβλέψεις για τους μακροπρόθεσμους δείκτες ιδίων κεφαλαίων (RoTE) στο 7% κατά μέσο όρο, χαμηλότερα από τους στόχους των διοικήσεων (9-11%).

Επίσης εντοπίζουν κινδύνους για τα έσοδα παρά τη στήριξη από τα κόστη χρηματοδότησης, τα έσοδα από τις τιτλοποίησεις και τα περισσότερα έσοδα από τις προμήθειες και αυτό γιατί το 30% των εσόδων από τόκους προκύπτει από τα NPEs, τα οποία σταδιακά θα μηδενιστούν, η πτωτική ανατιμολόγηση των δανείων και τίτλων θα πλήξει την κερδοφορία και τα ισχυρά κέρδη από συναλλαγές αναμένεται να ομαλοποιηθούν μετά το 2020.

Τέλος, η BofA Merrill Lynch κάνει ειδική αναφορά στον διπλασιασμό του τραπεζικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το 2019.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή