Η χαρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται Novartis… Το Μαξίμου ετοιμάζει επικοινωνιακή καταιγίδα για να αντιμετωπίσει ένα ακόμη φιάσκο

 

Εβδομάδα Novartis ξεκινά, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει επικοινωνιακή καταιγίδα, εκμεταλλευόμενη την κατάθεση του πορίσματος των 3.000 σελίδων από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Το πόρισμα αυτό αμφισβητείται ήδη από τη Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί ότι σε αυτό δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Έτσι το αναμενόμενο είναι μια νέα σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, από την ενδεχόμενη κλήση πολιτικών προσώπων για «να δώσουν εξηγήσεις» για την υπόθεση.

Ενώ, έως τώρα, δεν προκύπτουν στοιχεία ή ενδείξεις και ενώ τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκει η κυβέρνηση δεν κατηγορούνται για κάτι, η αναζωπύρωση της υπόθεσης της Novartis θεωρείται ότι εξυπηρετεί την προσπάθεια του Μαξίμου να αναδείξει τη ρητορική του «διεφθαρμένου παλαιού πολιτικού συστήματος», σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές της αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση το μόνο που θέλουν είναι να σπιλώσουν τα πολιτικά πρόσωπα, εμπλέκοντάς τα σε «παραγεγραμμένη απιστία» με στόχο να αμαυρωθεί η εικόνα τους, γεγονός που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες, που έρχονται από δικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι όλη η υπόθεση είναι “στον αέρα”. Και αυτό γιατί, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προκύπτει ροή μαύρου πολιτικού χρήματος για κανέναν από τους πολιτικούς ή τα συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία ελέγχθηκαν.

Δεν βρέθηκαν δηλαδή λογαριασμοί ή άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρξε «μαύρο χρήμα», κάτι που αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, «δεν μπορεί να στηριχθεί μια κατηγορία μόνο σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων που είδαν ή άκουσαν κάτι. Κανένα δικαστήριο δεν θα καταδίκαζε κάποιον μόνο με την κατάθεση ενός “κουκουλοφόρου” μάρτυρα».

Η προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis,φαίνεται ότι εξελίσσεται σε ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση και τις προσδοκίες που καλλιέργησε. Και πέραν τούτου δημιουργεί αντιδράσεις από το σύνολο της νομικής κοινότητας, αφού οι εν εξελίξει «ακροβατικές» δικονομικές ενέργειες δεν προκαλούν μόνο τη νομική λογική, αλλά εκθέτουν τη δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Περισσότερες ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

Καμία δημοσίευση για προβολή