Η χρήση γαϊδουριών από τον Ιησού Χριστό προκάλεσε την οργή φιλοζωϊκής Οργάνωσης

Η χρήση των γαϊδουριών σε εκδηλώσεις για τον Ιησού Χριστό, προκάλεσαν την οργή της φιλοζωϊκής οργάνωσης «Peta».

H οργάνωση «Peta» εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την ταλαιπωρία που υφίστανται τα ζώα υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στις αρχές ενός βαυαρικού χωριού, γνωστό για τις φολκλορικές γιορτές που οργανώνει για τα Πάθη του Χριστού.

Το Ομπεραμεργκάου, ένα χωριό στις βαυαρικές άλπειες που απέχει δύο ώρες από το Μόναχο, είναι διάσημο για τις φολκλορικές γιορτές για τα Πάθη του Χριστού, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Βild.

Στην επιστολή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Iησούς θα μπορούσε κάλλιστα να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων.

Η εικόνα με τον Ιησού να διασχίζει το πανέμορφο χωριό στην Βαυαρία πάνω σε γαϊδούρι, μπορεί να μία παράδοση 400 ετών, ωστόσο, ερέθισε τους ακτιβιστές της PETA.

Η επιστολή των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων της Οργάνωσης PETA, λέει ότι το 2020, ο Ιησούς Χριστός θα πρέπει να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, οικολογικό όμως, κι όχι σε γαϊδούρι.

Για την Peta, o ενήλικας που επιβαίνει σε γαϊδούρι, επιβαρύνει το ζώο. «Σήμερα, ο Ιησούς δεν θα ταξίδευε με γαϊδουράκι, πιθανότατα θα είχε ηλεκτρικό πατίνι ή άλλο μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον», δηλώνει ο Πέτερ Χέφκεν, εκπρόσωπος της οργάνωσης PETA.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ