Η δράση της Σοβιετικής πτέρυγας του Μαξίμου δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η ανάρτηση στο Facebook του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάση Καρτερού, με την οποία στηρίζει τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα υιοθετώντας έτσι το σχόλιο που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, κτηρίζοντάς τον “θεωρητικό του φασισμού”.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ “είπε αλήθειες” και σημειώνει ότι τη ΝΔ την καθοδηγεί “μια πυξίδα εμπάθειας, μικρότητας, και ανοησίας”. Και προσθέτει: “Ας χτυπιούνται όσο θέλουν. Έχει δίκιο ο Καψώχας”

Παράλληλα επιτίθεται με δριμύτητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην ΕΣΗΕΑ, ενώ δεν παραλείπει να επικρίνει την «από δω πλευρά» όπως γράφει, που δυιλίζουν τον κώνωπα για το αν έπρεπε να πει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, όσα είπε.

“Είχε την άδεια του Μαξίμου”

Την άποψη ότι όσα είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν δική του θέση αλλά «κυβερνητική γραμμή που περνάει μέσα από την ΕΡΤ» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Καψώχας δεν έχει κάνει ποτέ καμία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πλην μιας φοράς κατά του Τσακαλώτου. Δεν θα μπορούσε να είχε πει κάτι τόσο σοβαρό χωρίς την άδεια του Μαξίμου» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Ούτε επί Μαρούδα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά την απόφαση της ΝΔ να κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ είπε ότι «κρίναμε και κατά τη γνώμη μου σωστά δεν χρειάζεται να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τη στάση αυτή. Η λάσπη και η πόλωση είναι κεντρική γραμμή του Τσίπρα».

Ήδη στο Twitter έχουν ξεκινήσει τα σχόλια για τα όσα έγραψε ο κ. Καρτερός κάνοντας λόγο για καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας.

Ποιός είναι ο Θανάσης Καρτερός

Με σοβαρή αντιδικτατορική δράση, ο Θανάσης Καρτερός γνώρισε νέος τις φυλακές της χούντας. Στα τέλη του 1970 αποφυλακίστηκε και εντάχθηκε στην παράνομη τότε ΚΝΕ και στο παράνομο ΚΚΕ, ενώ ήταν από τους ιδρυτές του εκδοτικού οίκου “Σύγχρονη Εποχή”. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε στην περιπέτεια του νόμιμου ΚΚΕ.

Αν και βέρος κομμουνιστής, με μια νοσταλγία για τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης και συχνές αναφορές στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και τον Χο Τσι Μινχ, ο Θανάσης Καρτερός ακολούθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ στη διάσπαση του 1989, παρά το γεγονός ότι είχε φθάσει ένα βήμα πριν την είσοδο του στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ.

Έτσι, διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1991 και διώχτηκε από την εφημερίδα του “Ριζοσπάστη” του οποίου ήταν διευθυντής.Εργάστηκε από τότε στο ραδιόφωνο του “Σκάι”, του οποίου υπήρξε ένα διάστημα διευθυντής, καθώς και σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 “Στο Κόκκινο” και πρώτος διευθυντής του από το 2006 μέχρι το 2008. Στη συνέχεια εργάστηκε ως αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ.

Τον Οκτώβριο του 2017 διαδέχτηκε τον Θόδωρο Μιχόπουλο, ως υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θέση που διατηρεί.

Διαβάστε εδώ τι έγραψε ο Καρτερός

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή