Η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο, ο νέος στόχος για τη Lamda Development

Ένα νέο “στόχο” θέτει η Lamda Development για την εταιρεία και είναι η Lamda Malls και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Lamda Malls στην οποία συμμετέχει με 31,7% η επενδυτική εταιρεία Varde Partners συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τα δύο από τα τρία εμπορικά κέντρα του ομίλου.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη εισφερθεί τα εμπορικά κέντρα Golden Hall στο Μαρούσι και Mediteranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ενώ εντός του επόμενου έτους υπολογίζεται ότι θα εισφερθεί και το The Mall Athens: «Στόχος είναι σε ενάμιση χρόνο από σήμερα η εταιρεία να μπεί στο Χρηματιστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους έως 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda τα τρία malls έχουν διατηρήσει τις θετικές επιδόσεις τους μέσα στην κρίση και στο χειρότερο σημείο της, το ποσοστό των κενών καταστημάτων ήταν μόλις στο 4%: «Ο βασικός μέτοχος αποφάσισε να επενδύσει περαιτέρω μέσα στην κρίση στα εμπορικά του κέντρου με επιπλέον εξαγορές. Η Lamda Malls υπολογίζεται ότι θα μπει στο Χρηματιστήριο μέσα σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Η στρατηγική μας μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμπορικών κέντρων, την οποία μάλιστα σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και στη συνέχεια είναι να ακούμε, να αναλάβουμε λελογισμένα ρίσκα και να κάνουμε συνεργασίες».

Για την άνοδο του on line shopping ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ενισχυθεί και στην Ελλάδα ακολουθώντας τη γενικότερη τάση: «Ο αντίκτυπος ωστόσο στα εμπορικά κέντρα εκτιμάμε ότι θα είναι μικρότερος. Κι αυτό γιατί ειδικά στην Ελλάδα η αναλογία εμπορικών κέντρων ανά κάτοικο είναι ακόμη κατά πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μία ακόμη παράμετρος έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη η εξασφάλιση μεγάλων εκτάσεων για την κατασκευή καινούριων χώρων».

Παράλληλα ολοκληρώνεται και το μεγαλύτερο κομμάτι της νέας επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ, στο πίσω τμήμα του Golden Hall, που θα περιλαμβάνει το πρώτο ενυδρείο στην Αθήνα, παιδότοπο κ.τ.λ, ενώ μέχρι το Πάσχα του 2020 θα εγκαινιαστεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Με τη λειτουργία του νέου τμήματος του Golden Hall η διοίκηση Το νέο κομμάτι θα αποτελέσει κι έναν άξονα προσέλκυσης τουριστών στο Golden Hall που μέχρι τώρα δεν έχουμε.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή