Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την Αττική: Κλειστά Λύκεια, ανοιχτά τα Γυμνάσια – Click away στο λιανεμπόριο – Αγορές με ραντεβού σε ένδυση, υπόδυση

Λύκεια Γυμνάσια Αττική

Kλειστά Λύκεια και ανοιχτά Γυμνάσια και λειτουργία του λιανεμπορίου μόνον με click away προβλέπει η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την “κόκκινη” Αττική.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίασή τους οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές στις οποίες πλέον εντάσσεται και η Αττική, και να λειτουργούν κατά βάση με click away. Ειδικά όμως για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα καταστήματα να λειτουργούν με ραντεβού, δηλαδή με τη μέθοδο του click in shop.

Oλα τα καταστήματα όμως θα μείνουν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου  προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και δρόμους.

Κλειστά Λύκεια, ανοιχτά Γυμνάσια

Για τα σχολεία η εισήγηση της επιτροπής προβλέπει να ανοίξουν τα Γυμνάσια παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις “κόκκινες περιοχές”, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης να λειτουργήσουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όχι όμως στις κόκκινες περιοχές.

Όσον αφορά το σενάριο επέκτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες εφαρμογής και αναμένεται να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Οι 9 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Σε εννέα περιοχές εμφανίζεται σημαντικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, με την Αττική φυσικά να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, οι περιοχές που προβληματίζουν είναι οι εξής:

Αττική (κεντρικός και βόρειος τομέας)

Σαντορίνη

Μύκονος

Ροδόπη

Δυτική Αττική

Λακωνία

Μαγνησία

Εύβοια

Αχαΐα

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή