Η εκλογική στρατηγική της ΝΔ: “Ο απολογισμός Μητσοτάκη εγγύηση για τις δεσμεύσεις του. Στην κοινωνία ο ένας δίνει, ο άλλος υπόσχεται”

Η εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας:

“Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι αε ένα αποτυχημένο και εν πολλοίς θλιβερό κυβερνητικό παρελθόν του Τσίπρα” και η ανάδειξη της ” καταλυτικής υπεροχής του πρωθυπουργού στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων έναντι του αρχηγού του  ΣΥΡΙΖΑ” (όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις), θα είναι η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, γεύση της οποίας πήραμε χθες στην πρώτη προεκλογικού χαρακτήρα συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη.

Ποιός μπορεί να εγγυηθεί το εισόδημα των εργαζομένων”

Στην ουσία με τη χεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, επιχείρησε ένα αναλυτικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην οικονομία, την ανάπτυξη, την εργασία και την στήριξη της κοινωνίας στις κρίσεις (παλαιότερα της πανδημίας και τώρα της ακρίβειας). Και φώτησε το ερώτημα “ποιός μπορεί να εγγυηθεί το εισόδημα των εργαζομένων”.

Με ένα νέο πακέτο ενίσχυσης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στα σκαριά και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού,πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε επίσης συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην κοινωνία για την επόμενη τετραετία, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει το προσφιλές του πεδίο των “υποκλοπών” και να τον ακολουθήσει στα οικονομικά θέματα που “καινε” τους πολίτες.

“Στην κοινωνία ο ένας δίνει, ο άλλος υπόσχεται”

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν χθες βράδι στο economico ότι θέτοντας ο πρωθυπουργός, με τις συνεντεύξεις του, την ατζέντα των εκλογών, αναγκάζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τον ακολουθήσει. Και σημείωναν: Αυτό θα αναδείξει την υπεροχή Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα. “Ο απολογισμός Μητσοτάκη είναι οδηγός και εγγύηση για τις δεσμεύσεις του. Στην κοινωνία ο ένας δίνει, ο άλλος υπόσχεται”

Χθες ο πρωθυπουργός, πέραν του απολογισμού των πεπραγμένων της κυβέρνησής του στους τομείς “οικονομία, ανάπτυξη, εργασία”, προανήγγειλε:

  • Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον προσεχή Απρίλιο.
  • 1,5 δις σημαντικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας στο προσεχές τρίμηνο.
  • Νέο μισθολόγιο στους δημόσιους υπαλλήλους από 01/01/24.
  • Μόνιμες μειώσεις έμμεσων φόρων από το 2024
  • Μόνιμη μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το 2024.

Στις επόμενες θεματικές συνεντεύξεις του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα εθνικά θέματα, την παιδεία, τη νεολαία κλπ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή