«Η έκπληξη των εκλογών θα είναι η …διαφορά» – Οι πολίτες έχουν αποφασίσει. Το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης έχει κριθεί. Μόνο διακύβευμα το εύρος της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη

Οι πολίτες έχουν αποφασίσει. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έχει κριθεί. Σε αυτό συμφωνούν όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και οι αναλυτές τους σε “off the record” συζητήσεις μιλούν για διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ  που μπορεί να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το 12%! «Όσα ανακοινώνουμε (διαφορές +/- 9%) είναι στα μεγαλύτερα δυνατά  όρια ασφαλείας της αξιοπιστίας των ευρημάτων μας» , λένε.

«Δεν θα είναι παράλογο να δούμε τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να κινηθεί ή και να ξεπεράσει το όριο το 40%» έλεγε στο economico.gr γνωστός αναλυτής, ο οποίος δεν βλέπει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να “σκαρφαλώσει” πάνω από το 27 – 28% «στην καλύτερη περίπτωση για τον κ. Τσίπρα». Και τονίζει με νόημα: «Η έκπληξη της Κυριακής θα είναι για πολλούς η διαφορά».

Μόνο διακύβευμα το εύρος της αυτοδυναμίας

«Το μόνο διακύβευμα των εκλογών είναι πλέον το εύρος της  αυτοδυναμίας, σημειώνει, η οποία ωστόσο είναι δεδομένη έστω και αν μπουν στη Βουλή επτά κόμματα, πράγμα το οποίο τη στιγμή αυτή παίζεται».

Κατά τον συνομιλητή μας, αν ένα ή και δύο από τα τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή, το κόμμα  του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου) που μία εβδομάδα πριν τις εκλογές καταγράφονταν μεταξύ 2,5% και 4%, δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, αυτό δίνει «αέρα στα πανιά» του κ. Μητσοτάκη. Σημασία επίσης έχει και το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής: όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο ασφαλέστερη είναι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

O συνομιλητής μας, αναφερόμενος στην τρίτη θέση, θεωρεί ότι αυτή είναι εξασφαλισμένη στο ΚΙΝ.ΑΛ. «στα επίπεδα των Ευρωεκλογών».  Και σημειώνει «είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ενώ αποσταθεροποιήθηκε στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ,  το πλησιέστερο κόμμα στον ιδεολογικοπολιτικό του χώρο (το ΚΙΝ.ΑΛ/ΠΑΣΟΚ), το οποίο έχει “λεηλατήσει” στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας, να μην μπορεί να κερδίσει από αυτό». Το κόμμα της Κυρίας Γεννηματά, λέει, «παραμένει τρίτο όχι γιατί παρατηρούμε μια δυναμική σε αυτό, αλλά γιατί “εξατμίζεται” η έως τώρα τρίτη Χρυσή Αυγή και οι άλλοι “μνηστήρες των άκρων” είναι οριακοί ως προς την κοινοβουλευτική δυναμική τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή