Η εκπομπή “10” της Όλγας Τρέμη ξυπνά την ΕΡΤ από τον λήθαργο

Το “10”, η  νέα εκπομπή της ΕΡΤ, με την Όλγα Τρέμη στο τιμόνι της, ξυπνά επιτέλους τη δημόσια τηλεόταση από το λήθαργό της και της δίνει βήμα αξιοπιστίας.

Με καλεσμένους τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, το “10” με  ζωντανούς διάλογους και διαξιφισμούς, πάντως ευπρεπείς και ενδιαφέροντες, έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι μπαίνει δυναμικά στο τοπίο των talk shows της τηλεόρασης.

Χωρίς τον γνωστό “κορσέ” της ΕΡΤ, η εκπομπή δείχνει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να  ρολάρει σε ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές κλίμακες δημόσιου διαλόγου και, δίνοντας ένα αέρα πλουραλισμού, έχει αρκετές πιθανότητες να τραβήξει και τα δελτία ειδήσεων σε πιό απελευθερωμένους δημοσιογραφικούς δρόμους.

Μαζί με την Κυρία Τρέμη, ο Αντώνης Δελλατόλας, ο Ηλίας Κανέλλης και η Κατερίνα Γαλανού στάθηκαν – σε διαφορετικούς τόνους – με αξιοπρέπεια στην πρεμιέρα συμβάλλοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα στη συνέχεια θα βρούν καλύτερα τους ρόλους τους.

Πίσω,  από τις κάμερες, στήριξε την εκπομπή μια έμπειρη επιτελική ομάδα: Στην αρχισυνταξία η Νικόλ Λειβαδάρη, στη σκηνοθεσία η Μαρία Ανδρεαδέλη, στα διεθνή ο Δημήτρης Απόκης και στο ρεπορτάζ οι Κατερίνα Πλατή, Στέλιος Σαρέσκος και Εβελίνα Μπουλούτσου.