Η ΕΚΤ θα ζητήσει από Deutsche Bank να αντλήσει νέα κεφάλαια για τη συγχώνευση με τη Commerzbank

Την άντληση νέων κεφαλαίων θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την Deutsche Bank πριν εγκρίνει τη συγχώνευσή της με την την Commerzbank.

Όπως αναφέρει το Reuters ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Deutsche Bank θα πρέπει να έχει ένα «μαξιλάρι», το ύψος του οποίου μένει να υπολογιστεί, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες κατά τη διάρκεια συγχώνευσης με την Commerzbank, εφόσον βέβαια εγκριθεί η συμφωνία.

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να περιπλέξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από τους δύο κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς ομίλους της Γερμανίας, τη Deutsche Bank και την Commerzbank.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz, υποστήριζουν την συγχώνευση με στόχο να προκύψει ένας «εθνικός τραπεζικός πρωταθλητής» που θα βάλει τέλος στις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον των τραπεζών.

Αν και η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί ελάχιστο ή και καθόλου κεφάλαιο, οι ρυθμιστικές αρχές, ανησυχούν για την επενδυτική τράπεζα του Ομίλου στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να περάσει το stress test τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Reuters

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή