Η Ελλάδα θα εκπαιδεύει και τον Στρατό των Σκοπίων δηλώνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στην επιτυχημένη Συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτηρίζοντας την ως μέσο ισχυροποίησης της χώρας μας στα Βαλκάνια. 

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον Θέμα 104,6 χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος της Βόρειας Μακεδονίας, θα ελέγχεται από την Ελλάδα. Απαντώντας στις κριτικές που έχουν ακουστεί είπε χαρακτηριστικά: «θα ήταν καλύτερο να τον ελέγχει η Τουρκία;».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλυψε επίσης ότι : «σε λίγο τον στρατός τους θα τον εκπαιδεύει ο δικός μας στρατός» και συμπλήρωσε : «Η Ελλάδα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα στα Βαλκάνια».

Απαντώντας στο εάν έχει συμφωνηθεί ο Ελληνικός στρατός να εκπαιδεύει τον στρατό των Σκοπίων, είπε ότι «εγώ σας λέω αυτά που πιστεύω με βάση τη συμφωνία».

Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «εγώ σας έχω μιλήσει και σας έχω πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, έχει πολλούς λόγους οι κυβέρνηση».

Για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, είπε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δοθούν περισσότερες εξηγήσεις. Σας το λέω αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εμπλοκές. Βεβαίως πρέπει να αποσαφηνιστεί».”

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το protothema

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή