«Η Ελλάδα επέστρεψε»: Γιατί ο πρόεδρος της Microsoft δηλώνει “αισιόδοξος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και το μέλλον του τόπου”

Γιατί ο πρόεδρος της Microsoft δηλώνει

 

“Η Ελλάδα επέστρεψε. Πολλοί άνθρωποι το διαπιστώνουν. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Η ανάπτυξη που έχετε οικοδομήσει, έχει χτιστεί πάνω σε ισχυρά θεμέλια. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφέροντων εκτιμήσεων, ο Brad Smith, Πρόεδρος της Microsoft, σε δημόσια συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Πρωθυπουργό του 21ου αιώνα».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στο podcast «Tools and Weapons», ως καλεσμένος του Προέδρου της Microsoft, Brad Smith ο οποίος κάνει αντίστοιχα podcast με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες.

Στην ανοιχτή συζήτηση που είχαν ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση του δημόσιου χρέους, την προσέλκυση επενδύσεων, το άλμα στον ψηφιακό τομέα. Υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία αντιμετωπίζει προκλήσεις, καθώς ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον και τόνισε ότι στόχος της πολιτικής είναι να λύνει προβλήματα και να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Πολλοί άνθρωποι το διαπιστώνουν»

Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος της Microsoft τόνισε:

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Πολλοί άνθρωποι το διαπιστώνουν. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Η ανάπτυξη που έχετε οικοδομήσει, έχει χτιστεί πάνω σε ισχυρά θεμέλια. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

«Ύστερα από μια δεκαετία ύφεσης, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν φέρει ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Παρά τις αντιξοότητες και την ύφεση στην Ευρώπη, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται φέτος κατά περίπου 6% και η ψηφιακή τεχνολογία έχει διαδραματίσει αδιαμφισβήτητο ρόλο».

«Θα μπορούσε εύλογα να πει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όντως ένας Πρωθυπουργός του 21ου αιώνα. Χρησιμοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία ως κινητήρια δύναμη, όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη αλλά και για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και για τον αναπτυσσόμενο τεχνολογικό της τομέα. Και εστιάζει στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι απλοί πολίτες συναλλάσσονται με το κράτος».

Μητσοτάκης: Η δημοκρατία μας  πρέπει να αποδείξει ότι είναι ανθεκτική

Ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

  • Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υποσχόμενοι να βάλουμε την Ελλάδα σε μία διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά και να εφαρμόσουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε περισσότερο πλούτο για τους πολίτες μας και με δίκαιο τρόπο. Τρία χρόνια μετά, είμαστε ικανοποιημένοι. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προσεγγίσει το 6% και εξακολουθούμε να προσδοκούμε ισχυρή ανάπτυξη το 2023.
  • Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, έχουμε μειώσει το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, σαφώς ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. Βρισκόμαστε στην κορυφή των μετρήσεων όσον αφορά τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πάμε πολύ καλά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που προσελκύουν ξένα κεφάλαια. Κάνουμε πολλά στον ψηφιακό τομέα. Είμαστε πρωτοπόροι στην ενεργειακή μετάβαση. Ο γεωπολιτικός μας ρόλος έχει ενισχυθεί. Η εικόνα της χώρας και η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στις ικανότητές μας να τα πάμε πολύ καλύτερα, έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να συμβαδίζει με μία αξιολόγηση για τον προσδιορισμό των περιττών και αχρείαστων διαδικασιών. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και του κράτους τα τελευταία τρία χρόνια. Το gov.gr ήταν μια επανάσταση για τους Έλληνες.
  • Ήμασταν στην πρώτη γραμμή της σχεδίασης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού της Ε.Ε., που μας έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε κατά την περίοδο του Covid, καθώς αναγνώριζε την πραγματοποίηση εμβολιασμού στα κράτη-μέλη.
  • Η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει προκλήσεις και πρέπει να αποδείξει ότι είναι ανθεκτική. Ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον όπου η συζήτηση μπορεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη πόλωση.
  • Οι πολίτες δεν νοιάζονται κατ’ ανάγκη για πολιτικούς που καυγαδίζουν. Έτσι, μερικές φορές, μέσα στη «φούσκα» των πολιτικών συζητήσεων, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα που αποζητά πραγματικές λύσεις για πραγματικά προβλήματα. Και κάποιος πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση ότι, στο τέλος της ημέρας, η δουλειά μας είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και να λύνουμε προβλήματα. Και θα κριθούμε, πιστεύω, με βάση την ικανότητά μας να παράγουμε πραγματικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή