Η Ελλάδα παραδίδει τον Mr. Bitcoin στην Ρωσία αλλά το ζήτημα δεν κλείνει εδώ...

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, και αποφάσισε την έκδοση του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ στη Ρωσία.

Ο Mr Bitcoin, που κατηγορείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό, τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στον Άρειο Πάγο και πάλι ένα ακόμη αίτημα για τον Αλεξάντερ Βίνικ, αυτή τη φορά από την Γαλλία, που και αυτή ζητεί την έκδοση του, καθώς έχει εκδοθεί και από τη Γαλλία ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Οι γαλλικές αρχές του καταλογίζουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Πάντως, ο συνήγορος του εκζητουμένου, Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ