Η Ελλάδα θα πληρώσει "ακριβά" την έξοδό της στις αγορές τονίζει η Citigroup

Σε έκθεσή της η Citigroup αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και τη σύνδεσή τους με την οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει η Citi,  μπορεί να αποφασίσει να παραμείνει στην εξουσία ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, αντί να πάει σε πρόωρες εκλογές, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσυρθούν από την κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, κατά 10-12 μονάδες, με την τελευταία να εμφανίζεται πιθανότατα ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, σχολιάζει η Citi.

Η αμερικανική τράπεζα κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει στις αγορές για αντλήσει 7 δισ. ευρώ το 2019 και η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να επαναγοράσει μέρος των δανείων του ΔΝΤ ή και της ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας το μαξιλάρι ρευστότητας.

Με δεδομένο το «γενναιόδωρο» μαξιλάρι ρευστότητας, πιθανότατα να έχει νόημα η Ελλάδα να εξοφλήσει κάποιο από το «ακριβό» υφιστάμενο χρέος, τονίζει η Citi.

Ωστόσο, το κόστος αναχρηματοδότησης από τις αγορές παραμένει υψηλό, με το 10ετές ομόλογο στο 4,3%, για να επιστρέψει η χώρα με συνέπεια στις αγορές.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ