Η Eurobank απορροφά την Grivalia και ενισχύει το κεφάλαιό της

Την απορρόφηση της Grivalia από την Eurobank αποφάσισε σήμερα (Κυριακή) σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.  Το δ.σ. της Grivalia έχει ήδη, σε προγενέστερη συνεδρίασή του, εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο σχημάτων, η οποία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει η Eurobank θωρακίζουν κι ενισχύουν την τράπεζα κεφαλαιακά εν όψει της προσπάθειας για ταχεία αποκλιμάκωση των κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα δημιουργούν νέα δυναμική στον κλάδο. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως επίσης και οι αντιδράσεις του ανταγωνισμού.

Το περιεχόμενο αυτών των σημαντικών κινήσεων της Eurobank ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η Διοίκηση της Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Grivalia διαθέτει χαρτοφυλάκιο 116 ακινήτων που περιλαμβάνει (στοιχεία 30ης Ιουνίου 2018) ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 869.309 τ.μ. με εύλογη αξία 979,2 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του Ομίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, 72 εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα υπόλοιπα τριάντα 38 βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 1 οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και 3 στη Ρουμανία.

Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου Grivalia είχε διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ή 8,88 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου ανέρχεται σε 9,26 ευρώ ανά μετοχή.

Να σημειωθεί ότι τόσο στη Eurobank,  όσο και στην Grivalia Properties σημαντικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει ο διεθνής επενδυτικός όμιλος Fairfax.

Οι μέτοχοι της Grivalia:

Fairfax Financial Holding Ltd 51,43%
Pacific Investment Management Company LLC 5,00%
Ξένοι Θεσμικοί 30,44%
Φυσικά Πρόσωπα 3,11%
Έλληνες Θεσμικοί 6,02%
Ίδιες Μετοχές 4,00%

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.