Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία αποφάσισαν να αναστείλουν για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβο λιασμοί με το εμβόλιο τηςAstraZeneca

 

Η Γαλλία αποφάσισε σήμερα (Δευτέρα) να “αναστείλει για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως “ελπίζει να ξαναξεκινήσει” γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό “εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού”.

Ιταλία και Γερμανία αναστέλουν επίσης το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε και αυτός ότι, για προληπτικούς λόγους, να διακόψει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα μέχρι την οριστική απόφαση της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

Η απόφαση για προσωρινή αναστολή της χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca σε όλη την Ιταλία ελήφθη έπειτα από συνομιλία του υπουργού Yγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

«Περαιτέρω εμβάθυνση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Aifa, σε συντονισμό με τον ΕΜΑ και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα αξιολογήσει όλα τα συμβάντα που καταγράφηκαν, μετά την χορήγηση του εμβολίου», γράφει ο ιταλικός αρμόδιος οργανισμός.

Στο ανακοινωθέν του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων αναφέρεται, τέλος, ότι « ο Αifa θα κάνει γνωστή κάθε νέα πληροφορία που μπορεί να έχει στην διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών ολοκλήρωσης του κύκλου εμβολιασμού για όσους έλαβαν ήδη την πρώτη δόση».

  • Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε επίσης αργά το απόγευμα της Δευτέρας ότι αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τις νέες αναφορές επικίνδυνων θρομβώσεων.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη προληπτικά μετά και από τη συμβουλή της εθνικής αρχής για τα εμβόλια, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων.

Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ – ABC NEWS

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή