Η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. «Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας», λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε σήμερα στους γάλλους πολίτες, «η παρουσία των οποίων και των οικογενειών τους δεν είναι απαραίτητη στη Ρωσία», να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία και το κλείσιμο του εναέριου χώρου μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ.

«Σε αυτό το πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και από την επιβολή διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία, απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή το Παρίσι πρότεινε στους «Γάλλους που περνούν από τη Ρωσία» να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Λεντριάν: Είναι πιθανό τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας

Την ίδια στιγμή, ο άλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία δήλωσε ότι είναι πιθανό τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας.

Φοβάμαι μία λογική πολιορκίας στην οποία οι ρώσοι είναι συνηθισμένοι, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας το τι συνέβη παλαιότερα στην Συρία και την Τσετσενία.

Ο πόλεμος έχει εκατοντάδες νεκρούς και από την πλευρά της Ρωσίας, δήλωσε ο Λεντριάν εκτιμώντας ότι αυτό που κυρίως θέλει ο Πούτιν είναι να μην έχει στα σύνορα του χώρες με δημοκρατικά χαρακτηριστικά, διότι αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε τέλος ότι για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία θα πρέπει να προηγηθεί κατάπαυση πυρός. Δεν διαπραγματεύεται κάνεις με το πιστόλι στον κρόταφο, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή