Πως ο Αλ. Τσίπρας “έπεισε” τον Ευκλείδη ότι ο πρωθυπουργός είναι…”πολιτικός απατεώνας”. Tο παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση μεταξύ Τσακαλώτου και Τσίπρα

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να συγκαλύψει τις αντιφάσεις της, αλλά και τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργεί η σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική της πολιτικής εξαπάτησης, τακτική που σημάδεψε και τον αντιπολιτευτικό της λόγο τα προηγούμενα χρόνια”.

Με αυτή τη φράση στο εκτενές κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτυπώθηκε η επικράτηση της “γραμμής” του Αλέξη Τσίπρα για την καταγγελία του πρωθυπουργού ως “πολιτικού απατεώνα”, την οποία είχε αμφισβητήσει πριν λίγες μέρες ο πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος ως “μη πειστική” και “επικίνδυνη”.

Κλειστές πόρτες – κλειστά στόματα

Η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κράτησε πέντε ώρες και οι διαρροές που ακολούθησαν ήταν ελάχιστες.

Γιατί όλοι συμφώνησαν ότι η κακοφωνία κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο εσωκομματικός θόρυβος πρέπει να μειωθεί με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η ΝΔ “εργαλειοποίησε” την παρέμβασή του, για την οποία είπε ότι έγινε σε λάθος στιγμή και χωρίς ο ίδιος να προβλέψει ότι θα προκαλέσει τέτοια αίσθηση.

Η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου φαίνεται πως ικανοποίησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε πίσω στο θέμα της συγκρότησης πειθαρχικού οργάνου, το οποίο έτσι κι αλλιώς προσέκρουε στις αντιρρήσεις πολλών στελεχών, ειδικά της παλιάς φρουράς.

Τζανακόπουλος – Γεροβασίλη σε ρόλο “παιδονόμου”

Ο γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Τζανακόπουλος και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγα Γεροβασίλη αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο να “συνετίζουν” τους “αντάρτες”.

Ολοι γνωρίζουν ότι το πόση αποτελεσματικότητα θα έχει η προσπάθειά τους θα φανεί στην πράξη και κατά περίπτωση.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως, συζητήθηκαν πολλά.

Για παράδειγμα εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις για τις κυρώσεις που δεν επιβλήθηκαν στην Θ. Τζάκρη, αναπληρώτρια τομεάρχη εξωτερικών, για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις της ότι είναι άπατρις και διεθνιστής ο πρωθυπουργός.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ αδύναμος με την ευθύνη να ρίχνεται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και στις “λίστες Πέτσα”, χωρίς δηλαδή να αναγνωρίζεται υπαιτιότητα του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

Κοινή ήταν η εκτίμηση επίσης ότι η “κοινωνική κόλαση” που έχει προβλέψει ο Αλέξης Τσίπρας είναι προ των πυλών και ότι η κυβερνητική φθορά θα είναι ραγδαία, κάτι που εκ των πραγμάτων θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Καμία δημοσίευση για προβολή