Η Hurriyet προαναγγέλλει τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Ερντογάν

Μητσοτάκης Ερντογάν

Για επικείμενη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού  και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως η έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας ήταν προγραμματισμένα για τις αρχές Αυγούστου, ωστόσο «η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου άλλαξε τα δεδομένα και πήγε τον διάλογο πίσω».

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά την συμφωνία για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και υποστηρίζει ότι θα υπάρξει και επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρει,  «ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Κι αυτό ήθελαν να ακούσουν η Μέρκελ και ο Μισέλ».

Στην συνέχεια γράφει πως, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, οι διερευνητικές επαφές θα άρχιζαν στις 7 Αυγούστου, ωστόσο η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου πήγε τον διάλογο πίσω.

«Η Μέρκελ αν και σοκαρίστηκε», αναφέρει η Hurriyet, «καθώς περίμενε ότι θα ανακοινώνονταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες. Είχε ρωτήσει τότε τον πρόεδρο Ερντογάν αν θα συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο. Κι ο Ερντογάν της είχε απαντήσει “αν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι; Εγώ θα μιλήσω μαζί του”, ανοίγοντας έτσι την πόρτα του διαλόγου».

«Η συνομιλία ωστόσο που δεν έγινε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει τώρα ανάμεσα στους δύο ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή