Οι ΗΠΑ αγόρασαν το 1/3 της παραγωγής ενός “πειραματικού εμβολίου”

Σύμφωνα με το Reuters τριακόσιες εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου για τον κοροναϊό της φαρμακευτικής εταιρείας «AstraZeneca» εξασφάλισαν οι ΗΠΑ.

Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου δόσεων του πιθανού εμβολίου και ήδη οι ΗΠΑ αγόρασαν το 1/3 από αυτές καταβάλλοντας το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο που μπορεί να μας προφυλάξει από τη νόσο Covid- 19, οι χώρες ανά την υφήλιο κάνουν αγώνα δρόμου για να λάβουν τις περισσότερες δόσεις.

Το εμβόλιο αυτό, που ήταν γνωστό ως «ChAdOx1 nCoV-19» και τώρα ονομάζεται «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.

Με βάση τη συμφωνία με την εταιρεία, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να συμμετέχουν στη Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου με 30.000 εθελοντές.

Η Βρετανία έχει επίσης εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc , η Johnson & Johnson και η Sanofi πατάνε γκάζι για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα προστατεύει τον οργανισμό από την νόσο Covid- 19.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη κάνει συμφωνίες με τις παραπάνω εταιρείες για να τις βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του εμβολίου. Πολλοί όμως ανησυχούν ότι έτσι οι πλουσιότερες χώρες θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους πολίτες τους πρώτες.

Η AstraZeneca βρίσκεται σε συνομιλίες με κυβερνήσεις και ινστιτούτα σε όλον τον κόσμο για να αυξήσει την προσβασιμότητα και την παραγωγή του εμβολίου. Μιλάει επίσης με διάφορες οργανώσεις για το δίκαιο διαμοιρασμό του εμβολίου.

Πηγή: Healthmag.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή