Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στην Αττική – Επί ποδός η Πυροσβεστική για κλήσεις βοηθείας

Τα -σχεδόν αναπόφευκτα- προβλήματα έφερε η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση στην Αττική.

Τρέχει η Πυροσβεστική

Από λίγο μετά τις 6 το πρωί, οπότε και η καταιγίδα έπληξε το Λεκανοπέδιο, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε διαφορές περιοχές όπως Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Νέα Ιώνια, Λυκόβρυση, Χαλάνδρι, Νίκαια και Πειραιά.

Επίσης, η κακοκαιρία έφερε και μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πρωτεύουσας, αφού πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της  Αθηνών – Λαμίας λόγω σύγκρουσης πέντε οχημάτων στο ύψος της γεφύρας Ροσινιόλ, αλλά και στην Αθηνών – Κορίνθου, λόγω ανατροπής φορτηγού στο ύψος της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Καταστροφές σε δήμους

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Προβλήματα σε Προαστιακό-ΗΣΑΠ

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον προαστιακό σιδηρόδρομο, καθώς, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, η ηλεκτροκίνηση γίνεται μέχρι τον Σταθμό Λαρίσης λήγω πτώσης δέντρων πάνω σε καλώδια στον σταθμό στου Ρέντη.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό έχει δημιουργήσει η πρωινή κακοκαιρία στην Αττική, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Και διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Προβλήματα στο Ιόνιο

Έντονη βροχόπτωση έπληξε το βράδυ της Δευτέρας τα νησιά του Ιονίου με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες – μεταξύ άλλων – να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους.

Καμία δημοσίευση για προβολή