Η Κυβέρνηση επιδοτεί την ιδιωτική ΕΒΖ από τον κρατικό προϋπολογισμό

Παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας αποτελεί η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η τροπολογία που προβλέπει ουσιαστικά, την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με 5,85 εκατ. ευρώ μιας ιδιωτικής επιχείρησης, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Η σχετική τροπολογία, που ικανοποιεί τόσο τους απλήρωτους επί εξάμηνο και πλέον εργαζόμενους, όσο και τους τευτλοπαραγωγούς στους οποίους η εταιρεία οφείλει ολόκληρη την παραγωγή του 2018, αφορά επιχείρηση που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα και στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά της να πέφτουν κατακόρυφα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα παραμένει σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ και τη βιωσιμότητά της. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί, καθώς έχουν ήδη αποτύχει πολλές προσπάθειες εξυγίανσης, κατάρτισης επιχειρηματικού πλάνου αλλά και ανάληψης της εταιρείας από επενδυτικά σχήματα.

Το γιατί λοιπόν μια προβληματική ιδιωτική επιχείρηση, που δεν διαφαίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες και προϋποθέσεις να γίνει ανταγωνιστική, παίρνει μια σημαντική χορήγηση από τον κρατικό κορβανά, παραμένει ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή