Η κυβέρνηση στο εδώλιο για την υπόθεση Novartis – Έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας υποστηρίζει ο Ευ.Βενιζέλος

«Φαρσοκωμωδία» με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος δικαστικός  Παναγιώτης Πικραμμένος την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για «σκευωρία» της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανακοίνωσή τονίζει ότι έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας το οποίο μάλιστα δεν διαγράφεται. «Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση», τονίζει.

Από την πλευρά τους κύκλοι της Νέα Δημοκρατίας υπενθυμίζουν μια σειρά γεγονότων που κάνουν φανερό ότι «η κυβέρνηση έστησε σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων- και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή»:

-Πριν από 14 μήνες, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, αναφέρεται, η κυβέρνηση Τσίπρα πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό, ανακάλυψε εσπευσμένα το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”. Το είχε προαναγγείλει ένα χρόνο πρωτύτερα στις 2 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας στη Βουλή: «Τώρα ανοίγει και μια άλλη υπόθεση, η Novartis, που θα δούμε και αυτή τι θα μας φέρει. Το τι μίζες έχουν μπει στα μαύρα ταμεία των Κομμάτων, που κυβερνούσαν 40 χρόνια τώρα τη χώρα. Χρήματα, δηλαδή, του ελληνικού Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων».

-Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, η εφημερίδα Documento κυκλοφόρησε με «αποκαλύψεις» για την υπόθεση της Novartis, περιλαμβάνοντας στοιχεία από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που δεν υπήρχε, ωστόσο, αλλά δόθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την εκτύπωση της εφημερίδας.

-Την επομένη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο και αμέσως μετά η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ θεσμικά δεν θα έπρεπε να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας, δήλωνε ότι πρόκειται «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτος».

-Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κοντονής, υποστήριζε ότι «είναι ένα σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία».

-Λίγο αργότερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης δήλωνε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες (κάτι που θα έπρεπε να είναι αδιανόητο), το οποίο όμως αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης.

-Τώρα η υπόθεση τεμαχίζεται, με τρόπο πρωτόγνωρο και αποσπάσματα της δικογραφίας έρχονται τμηματικά στη Βουλή

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ