Η κυβέρνηση οδηγείται στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών – Ανακοινώσεις Πέτσα για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Ήταν μία εξέλιξη μετά τις εισηγήσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους – πέραν των υγειονομικών – που δέχεται ο πρωθυπουργός, καθώς το επιτελείο του στο Μαξίμου ετοιμάζεται για μια “δύσκολη διαχείριση” της πανδημίας με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά τις επόμενες ημέρες.

  • Με τη ρύθμιση που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή αναμένεται και η διαμόρφωση νέων δεδομένων στους χώρους εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά θα αποκλείονται από τους χώρους δουλειάς όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το στίγμα των νέων αποφάσεων δηλώνοντας ότι:

  • «αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί».

Ο υπουργός εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. Και αναρωτήθηκε με νόημα: «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;»

Συζητήσεις για εφαρμογή  “μοντέλου Ντράγκι” στα σχολεία

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα για τις ρυθμίσεις στα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά. Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς έχει ξεκινήσει η συζήτηση για να εμβολιαστούν όλοι υποχρεωτικά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε  ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Είπε, επίσης, πως είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Αυτή άλλωστε είναι και η τάση που επικρατεί στην Ευρώπη.

H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται ήδη τι θα πρέπει να κάνει τον Σεπτέμβριο. Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Έχει ήδη γίνει σαφές ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους φορώντας προστατευτικές μάσκες, αλλά το υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνον αυτό. Θεωρεί ότι εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στην περιφέρεια του Μιλάνου, για παράδειγμα, όσοι εργάζονται στα σχολεία, από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου θα μπορούν να έρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα χωρίς ραντεβού. Παράλληλα, από τις 23 Αυγούστου θα εμβολιαστούν, με ειδική εκστρατεία, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 12 με 19 ετών.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή