Η κυβέρνηση επανεξετάζει τις υψηλές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες

Η κυβέρνηση έχει την πρόθεσή να επανεξετάσει το θέμα των υψηλών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής (Ρούλα Σαλούρου) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ήταν… αστοχία οι υψηλές εισφορές

Ο υφυπουργός παραδέχεται, με έμμεση σαφήνεια, ότι οι υψηλές εισφορές που επιβλήθηκαν στους μη μισθωτούς που εμφανίζουν εισόδημα μεταξύ 15.000 και 75.000 ευρώ το χρόνο  είναι αστοχία του Νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι, όπως  δήλωσε, το υπουργείο εξετάζει «πρακτικές πολιτικές για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος».

Υπεραμυνόμενος όμως της λογικής του υφιστάμενου νόμου, είπε ότι το 87% των ασφαλισμένων πληρώνουν έως 200 ευρώ το μήνα. Οι υψηλές και πολύ υψηλές εισφορές αφορούν τους υπόλοιπους.

Σε λίγο κάποιοι “θα πανηγυρίζουν”

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι με το επερχόμενο νομοσχέδιο –σκούπα του υπουργείου « θα πανηγυρίσουν όσοι είχαν άδικες επιβαρύνσεις»  και όσοι εμφανίζονται επίσης να χρωστούν εισφορές εδώ και πολλά χρόνια σε κάποιο Ταμείο.

Πρόκειται, είπε, για πάρα πολλές περιπτώσεις που σήμερα πληρώνουν παράλογες εισφορές. Αυτές θα διαγραφούν, κατέληξε.

Με δυό λόγια

Η κυβέρνηση, έστω και αργά αντιλαμβάνεται την άδικη επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών. Περιμένετε λίγο. Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές θα δούμε τη θεραπεία και άλλων “αστοχιών”.