Η νέα γενιά καπνίζει και πίνει λιγότερο αλλά είναι “αντικοινωνική”…

Η νέα γενιά ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποτό και το κάπνισμα και είναι αντικοινωνική.

Η «γενιά της λογικής», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», περνάει πολύ χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή, μιλάει ώρες στο τηλέφωνο σε βάρος της διαπροσωπικής επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει περιορίσει το κάπνισμα αλλά και το ποτό.

«Το 2007, στη Βρετανία απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα προσθέτοντας πως πιθανόν για το λόγο αυτό το κάπνισμα έπαψε να είναι μόδα τουλάχιστον για τη νέα γενιά.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τα σημερινά 18χρονα πίνουν και καπνίζουν λιγότερο από τους γονείς τους όταν ήταν στην ηλικία τους.

Η νέα γενιά είναι «κολλημένη» στην οθόνη του υπολογιστή: είτε είναι στο Facebook είτε σερφάρει σε άλλα social media. Μπορεί επίσης να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή.

«Στη δεκαετία του ’80,τα 18χρονα κατανάλωναν αλκοόλ, κάπνιζαν και πήγαιναν με τους φίλους τους σε μπαράκια. Αντιθέτως, η «γενιά του σήμερα» είναι κλεισμένη στο καβούκι της  Τον περισσότερο χρόνο είναι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, καπνίζει και πίνει λιγότερο», επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ