Η νέα τάση στο φαγητό: Οι κρόκοι…”αλλιώς”, της Λεονί Σταφυλά

    Είναι η νέα τάση στο φαγητό: οι παστοί κρόκοι αυγού. Να σκεπαστούν δηλαδή οι κρόκοι με ένα μίγμα από ζάχαρη και αλάτι και να μείνουν 4-5 μέρες στο ψυγείο. Και μετά να μπουν σε αφυδατωτή (πράγμα σπάνιο σε κουζίνα σπιτιού) ή στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι ενας κρόκος σκληρός που τρίβεται όπως ένα σκληρό τυρί ή κόβεται σε φετάκια λεπτά για να μπει σε μακαρονάδες, ρύζι ή σαλάτες και να προσθέσει γεύση.

    Τους ανακάλυψα, όταν μια μέρα είχα φτιάξει μαρέγκα για πάβλοβα και αναρωτιόμουν τι να κάνω με τους 5 κρόκους που μου είχαν μείνει. Κι ενώ θυμήθηκα ότι κάπου είχα διαβάσει για την τεχνική αυτή, το μάτι μου έπεσε σε μια φωτογραφία με παστούς κρόκους που ανέβασε στο Instagram  το εστιατόριο Ω3 της Σίφνου. Το γεγονός ότι λίγο αργότερα ανέβασε μια παρόμοια φωτογραφία ο πολύ γνωστός μάγειρας (μεταξύ άλλων)  Anthony Bourdain με οδήγησε  στο να ψάξω μήπως τελικά είναι η καινούργια μόδα. Και πράγματι, το hashtag  #curedeggyolk  μου εμφάνισε περι τις 3.500  αναρτήσεις!

    Τι θα χρειαστείτε:

    Παστοί κρόκοι

    1 ½  φλιτζάνι χοντρό αλάτι

    1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

    1 κουταλιά ξερό εστραγκόν

    5 κρόκοι αυγού

    Δείτε τη συνέχεια στο Tastyday

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή