Η οπτική ίνα του ΟΤΕ τώρα φτάνει μέχρι το σπίτι σας

Η πρώτη ενεργοποίηση για σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH – Fiber to the Home) πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον ΟΤΕ στο Π. Φάληρο.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχ. Τσαμάζ ανέφερε ότι φέτος η κάλυψη θα φθάσει σε 150.000 σπίτια στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού συνολικού ύψους 2 δισ ευρώ μέχρι το 2022 για συνδέσεις FTTH.

Ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι τέτοιου είδους επενδύσεις βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα και βάζουν τη χώρα μας στο κέντρο του διεθνούς επενδυτικού χάρτη και των παγκοσμίων εξελίξεων. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα υπερκεράσει τους στόχους για την «Κοινωνία των Gigabit» έως το 2025.

Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι σε βάθος 5ετίας το ύψος των δημοσίων επενδύσεων στα δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων θα κυμανθεί στα 700 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom  του economico.gr  με τη συνεργασία του newmoney.gr