Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους στη χώρα της, Τι απαντάει η Ρωσία

Νέο «χτύπημα» στις σχέσεις του Κιέβου – Μόσχας επήλθε, με την ανακοίνωση από πλευράς του Ουκρανού προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο, περί απαγόρευσης εισόδου στη χώρα  Ρώσων ηλικίας 16 έως 60 ετών.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της κήρυξης στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ποροσένκο η απόφαση έχει ως στόχο να σταματήσει η προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει «ιδιωτικό στρατό» στα ουκρανικά εδάφη.

«Δεν θα τους επιτρέψω να διεξάγουν επιχειρήσεις ίδιες με αυτές του 2014», σημείωσε αναφερόμενος στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή οδήγησε στη σύλληψη τριών ουκρανικών πλοίων και των πληρωμάτων τους. Η Ουκρανία φοβάται ότι αποτελεί προάγγελο μιας εισβολής πλήρους κλίμακας της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής συνοριακής πολιτικής της Ουκρανίας τόνισε, ωστόσο, πως θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους. Ως παράδειγμα έθεσε την ανάγκη Ρώσων να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να δώσουν το «παρών» στην κηδεία κάποιο συγγενικού τους προσώπου.

Αξιωματούχοι συμπλήρωσαν πως μπορεί να επιβάλουν περιορισμούς ακόμη και στα ταξίδια Ρώσων που διαμένουν σε ουκρανικό έδαφος.

Η απάντηση της Μόσχας

Ρώσος αξιωματούχος, απαντώντας στις ανακοινώσεις του Πέτρο Ποροσένκο, γνωστοποίησε πως η Μόσχα δεν προτίθεται να λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει αντίστοιχες απαγορεύσεις εισόδου για τους Ουκρανούς.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή