Η παρέλαση έγινε με το «Μακεδονία ξακουστή» να ακούγετε σε ολόκληρη την Ελλάδα (video)

Τελικά το απαγορευμένο  «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις.

Παρά τη σχετική απαγόρευση για το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο δεν ακούστηκε στη χθεσινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και η μπάντα του Στρατού έπαιξαν το εμβατήριο κανονικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν εκεί.

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Στην συνέχεια το εμβατήριο ακούστηκε ξανά, αυτή τη φορά από την μπάντα του Στρατού την ώρα που εμφανίστηκαν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα.

Οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν με πάθος το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενοι, ενώ με το ίδιο πάθος το τραγούδησαν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες.

Ένταση και γιουχαρίσματα στη Θεσσαλονίκη 

Σύμφωνα με το seleo.gr, ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις έφτασαν οι επίσημοι στον χώρο της παρέλασης, φώναζαν «αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική» και τους γιούχαραν, ενώ στη συνέχεια τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Επίσης, παρά τη σχετική απαγόρευση το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε και από πολίτες που είχαν φθάσει εκεί για να παρακολουθήσουν τους μαθητές να παρελαύνουν.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κοντά στην εξέδρα των επισήμων όταν ένας άνδρας, που συμμετείχε στην παρέλαση με τον σύλλογο «Παύλος Μελάς», επιχείρησε να πλησιάσει κρατώντας ένα πλακάτ με σύνθημα κατά των πολιτικών.   Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», αστυνομικοί επενέβησαν για να τον απομακρύνουν, με το πλήθος να αντιδρά και να αποδοκιμάζει τους άνδρες της αστυνομίας.

Πηγή: seleo.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή