Η περίφημη ιταλική …alla putanesca, του Γιάννη Παργινού

Μεσημέρι Σαββάτου : Η ημέρα είναι αφιερωμένη σ εμάς και στο σπιτικό μας. Κλασσική μεσοαστική παιδεία.! Λαϊκή…, Σούπερ Μάρκετ…, Καθαριστήριο…, Λουλούδια στην βεράντα ( καθάρισμα – πότισμα )…, Πέραν όλων των άλλων συνεπαγομένων για την οικογένεια…!!!

Η ημέρα, το περιβάλλον κι ο καιρός προσφέρονται για μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα. Για σήμερα διαλέξαμε την Putanesca = Μπουρδελομακαρονάδα.!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα την κάνω, όπως ακριβώς την έκανε η Tina, padrona di casa ( σπιτονοικοκυρά ) a Roma, Via Castelfidardo 31 – 4 piano, interno 13. Και θα είναι η αυθεντική γιατί υπάρχουν και Κερκυραίοι συγκάτοικοι που την γεύτηκαν και θα με μαρτυρήσουν αν πω κάτι παραπάνω…, ή παρακάτω… !!!

Σύμφωνα με όσα λέγονται για την προέλευση και την ονομασία της Putanesca = Μπουρδελομακαρονάδα, την μαγείρευαν οι πουτάνες της Νάπολης, – εξ ου και η ονομασία…, Putanesca, για να τραβήξουν πελάτες με την νοστιμιά και την έντονη μυρωδιά του σκόρδου σε συνδυασμό με τις αλμυρές σαρδέλες της. Κατά μια άλλη φημολογία, την μαγείρευαν οι πουτάνες της Νάπολης και την πρόσφεραν στους πελάτες τους για να καρδαμώνουν ( να γίνονται πιο δυνατοί στο σεξ και να επιστρέφουν για δεύτερη πληρωμή ).-

Λέγεται επίσης, ότι η ονομασία Putanesca = Μπουρδελομακαρονάδα…, προήλθε απλά από την ασυμβατότητα των ετερόκλητων υλικών που χρησιμοποιούνται για να γίνει. Σ αυτήν την εκδοχή, η ερμηνεία είναι, ότι…, «βάζουμε ό, τι υλικά θέλουμε και τα «κάνουμε όλα πουτάνα», όπως λέμε συνήθως στην Ελλάδα»

Εν πάση περιπτώσει, όποια εκδοχή κι αν πάρετε, ένα είναι κοινά αποδεχτό : Η Putanesca = Μπουρδελομακαρονάδα…, είναι νόστιμη και ιδανική για παρέα…

Πάμε στην ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Sugo alla puttanesca…

ΕΔΩ :https://tastyday.gr/bourdelomakaronada-i-perifimi-italiki-alla-putanesca/ 

Καμία δημοσίευση για προβολή