Η πιεσμένη Huawei φέρεται να συζητά την πώληση της θυγατρικής της, Honor

O κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei, ο οποίος, όμως, βιώνει δύσκολες στιγμές, λόγω των κυρώσεων που του έχει επιβάλλει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, φέρεται να ετοιμάζεται να πουλήσει μέρος της θυγατρικής του εταιρείας κατασκευής smartphones, της Honor.

Deal ύψους 3,7 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Huawei συζητά με άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Digital China Group Co Ltd και η TCL, αλλά και η Xiaomi, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση της Honor, σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει στο ύψος των 3,7 δισ. δολαρίων.

Η Honor κατασκευάζει συσκευές που απευθύνονται κυρίως σε πιο νεανικό κοινό και σε άτομα με πιο περιορισμένο προϋπολογισμό και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πώληση θα αφορά το brand, το R&D και την διαχείριση της αλυσίδας ανεφοδιασμού, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες.

Εκτός κυρώσεων

Αρχικά η Honor ήταν απλώς μια ονομασία κινητών τηλεφώνων της Huawei, ωστόσο, από το 2013 και εντεύθεν, αποτελεί ένα ξεχωριστό brand, που λειτουργεί ανεξάρτητα από τη μητρική εταιρεία.

Αναλυτές που μίλησαν στο Reuters επισήμαναν ότι αν ολοκληρωθεί το deal, η Honor θα ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την Huawei και έτσι, δεν θα υπόκειται πλέον στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στον κινεζικό κολοσσό, κάτι που θα επιτρέψει στην Honor να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην αγορά και θα προσφέρει ρευστό την Huawei.

Δυσκολίες για την Huawei

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στην Huawei, προκαλώντας «ασφυξία» στην εταιρεία που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στην παροχή τηλεπικοινωνιακών εξαρτημάτων και ήταν δεύτερη στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, πίσω από τη Samsung.

Μάλιστα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απαγόρευσε σε αμερικανικές εταιρείες, όπως η Google και η Qualcomm να πωλούν software και εξαρτήματα στην Huawei, με αποτέλεσμα τα τελευταία smartphones της εταιρείες να κυκλοφορούν χωρίς τις υπηρεσίες της Google και την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα περάσει σε νέο λειτουργικό, το Harmony OS.

«Πόλεμος» για το 5G

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά και συμμαχικές τους χώρες να μην χρησιμοποιήσουν τη Huawei ως πάροχο υποδομής για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5ης γενιάς, γνωστά και ως 5G, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας επικοινωνιών.

Οι πιέσεις αυτές έχουν προκαλέσει τριβές της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, που δεν θέλουν να αποκλείσουν τη Huawei από τη δημιουργία του δικτύου και να προκαλέσουν εντάσεις με το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή