Η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία ωθεί τις ευρωπαϊκές μετοχές χαμηλότερα

BORSA ITALIANA

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν πτωτικά την Παρασκευή, οδεύοντας προς μια δεύτερη συνεχή εβδομάδα απωλειών, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα της ιταλικής κυβέρνησης συγκλόνισαν τους επενδυτές.

Ο δείκτης FTMIB του Μιλάνου υποχωρεί 1,8% με τις ιταλικές τράπεζες να πλήττονται περισσότερο (-3.55%), αφού ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Ματέο Σαλβίνι, απέσυρε την υποστήριξη στην κυβερνητική συμμαχία της χώρας την Πέμπτη.

Οι αγορές τελευταία είναι πολύ ευαίσθητες στις πολιτικές εξελίξεις στην Ρώμη, με τις ιταλικές αποδόσεις των ομολόγων να εκτοξεύονται κάθε φορά που υπήρχαν αμφιβολίες για την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 είναι κάτω 0,53%. Ο γερμανικός δείκτης DAX καταγραφεί απώλειες 0,3% και ο Αγγλικός FTSE100 0,27%

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.