Η προσπάθεια των αμερικανικών πολιτειών να ανοίξουν και πάλι τις οικονομίες τους, ενίσχυσες τη Wall Street

Με καλά κέρδη

Μάνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε χθες  το νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου, με το αμερικανικό συμβόλαιο να σημειώνει συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με το τελευταίο άλμα να κινείται στο 20%.

Η αυξημένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές, ωστόσο την επενδυτική προσοχή προς το παρόν μονοπωλεί η προσπάθεια των αμερικανικών πολιτειών να ανοίξουν και πάλι τις οικονομίες τους μετά το πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% ή 133 μονάδες, στις 23.883, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 2.868 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 8.809 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Pfizer (+2,7%) και UnitedHealth (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Boeing (-4,6%) και Walt Disney (-1,6%).

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η DuPont καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 84 σεντς και οι πωλήσεις στα 5,22 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 73 σεντς και πωλήσεις στα 5,07 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, το έλλειμμα των ΗΠΑ στο εμπόριο αγαθών διευρύνθηκε τον Μάρτιο στα 44,4 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές αγαθών διολίσθησαν 6,2% ενώ οι εξαγωγές βούτηξαν 9,6%.  Τον Φεβρουάριο το έλλειμμα βρισκόταν στα 39,8 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία πάγωσε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Ο δείκτης υπηρεσιών ISM διολίσθησε στις 41,8 μονάδες τον Απρίλιο από τις 52,5 τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το 50 καταδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό στις 26 μονάδες, ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 32,9 μονάδες από 52,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για την απασχόληση διολίσθησε στις 30 μονάδες από 47 μονάδες τον Μάρτιο.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 20,5% στα 24,56 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.710 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 0,65%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0846 δολ. από 1,0905 την προηγούμενη μέρα.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή