Η Reggeborgh Invest αποεπενδύει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά τη δεσπόζουσα θέση που απέκτησε στην “Ελλακτωρ”

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο με συγκλίνουσες πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από καμία πλευρά, η Reggeborgh Invest αποεπενδύει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά από μια τριετία σταδιακού χτισίματος μετοχικής θέσης, κλειδώνοντας δε σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr (Πέννυ Κούτρα) ο ολλανδικό fund που διαθέτει πλειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 30,265% στην εισηγμένη εταιρεία φέρεται ως πωλητής σε νέους επενδυτές, μεταξύ των οποίων εταιρείες της οικογένειας της κ. Μαριάννας Λάτση, του ιδρυτή και προέδρου του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γ. Περιστέρη, αλλά και τρίτου επενδυτή, η ταυτότητα του οποίου σχετίζεται με εφοπλιστικά κεφάλαια αλλά και εγχώριες δραστηριότητες.

Η επίσημη τοποθέτηση όλων των εμπλεκομένων μερών “μετρά ώρες” καθώς σχετικό ερώτημα έχει απευθύνει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο, η κίνηση του ολλανδικού fund ξεπερνά τα όρια της μετοχικής συναλλαγής, καθώς συσχετίζεται με την ενεργή δραστηριοποίησή του στον εγχώριο επιχειρηματικό κόσμο μέσω της συμμετοχής του στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Υπενθυμίζεται πως η Reggeborgh υπήρξε παθητικός μέτοχος στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επί σειρά ετών, αφήνοντας την άσκηση διοίκησης στο Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ από το 2020 δήλωσε το “παρών” στον όμιλο της Ελλάκτωρ αποκτώντας άμεσο ποσοστό της τάξης του 14,17% και call option για απόκτηση επιπλέον ποσοστού ύψους 12,5%, (από τον κ. Λ. Μπόμπολα), και εν τέλει επικράτησε στο proxy war της 27η Ιανουαρίου 2021, τοποθετώντας διοίκηση επιλογής της.

Η προφανής σύγκρουση συμφερόντων,  δεδομένου ότι οι δύο κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν κοινά έργα υποδομών (γεγονός που προκάλεσε επίσημα την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και την κυοφορούμενη αντίδραση του ανταγωνισμού), εξηγεί εν μέρει τη στρατηγική επιλογή του Reggeborgh Invest.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η χρηματοοικονομική αποτίμηση της κίνησης του fund, καθώς εκτιμάται ότι η πώληση της συμμετοχής της θα επιφέρει σημαντικά κέρδη στην επενδυτική του τοποθέτηση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Καμία δημοσίευση για προβολή